Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-05-03@09:17:07 GMT

قتل‌عام کودکان در تگزاس امریکا

تاریخ انتشار: ۵ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۰۹۲۱۵۳

قتل‌عام کودکان در تگزاس امریکا

تنها 10 روز بعد از کشتار بوفالو که منجر به مرگ 23 نفر توسط یک جوان 18 ساله نژادپرست شد، دیروز جوان 18ساله دیگری در تگزاس 19 دانش‌آموز خردسال و 2 معلم مدرسه را کشت و خود نیز در تیراندازی مأموران کشته شد.

روزنامه ایران: افزایش قابل توجه خشونت‌ها با سلاح در امریکا که موجب شده، امریکایی‌ها از کاخ سفید سؤال کنند، زمان پایان کشتارها کی خواهد بود، دیگر بار بحث قوانین ناقص حمل سلاح در این کشور را داغ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش سایت شبکه خبری «الجزیره»، در این حادثه که مرگبارترین تیراندازی در مدارس امریکایی در یک دهه اخیر محسوب می‌شود، «سالوادور راموس»، جوان 18 ساله، صبح روز سه‌شنبه به وقت امریکا (سه‌شنبه شب به وقت ایران) بعد از شلیک به مادربزرگ خود (که گفته می‌شود از این تیراندازی جان به در برده است)، با خودرو به خودروی دیگری کوبید و سپس وارد مدرسه‌ای که در نزدیک محل تصادف بود شد و بزرگترین کابوس والدین دانش‌آموزان مدرسه ابتدایی راب در شهر «اووالده» در 80 کیلومتری غرب «سن آنتونیو» در ایالت تگزاس را رقم زد. «سی‌ان‌ان» نیز در گزارشی مدعی شد، «راموس» که جلیقه‌ای ضدگلوله پوشیده بود، پیش از اینکه بتواند وارد مدرسه شود، با نیروهای امنیتی مدرسه درگیر شد اما این نیروها نتوانستند مانع کار او شوند. اما بلافاصله بعد از تیراندازی، با توجه به اینکه شهر اووالده در نزدیکی مرز مکزیک است، مأموران حفاظت مرزی امریکا وارد عمل شده و او را از پشت سر هدف قرار دادند که یکی از گلوله‌ها به سر او اصابت کرد. در این تیراندازی‌ها یکی از مأموران نیز زخمی شد.


به نوشته «رویترز»، کشتار در مدرسه ابتدایی راب در تگزاس سی‌امین تیراندازی در مدارس، کالج‌ها و دانشگاه‌های امریکا در سال 2022 است. در 29 تیراندازی نخست در مجموع 10 نفر کشته و 51 نفر زخمی شده بودند. این در حالی است که آمارها نشان می‌دهد، روزانه 12 کودک امریکایی در خشونت‌ها با سلاح کشته و 32 نفر آنها زخمی می‌شوند. این همچنین مرگبارترین تیراندازی در مدارس امریکا از زمان کشتار در مدرسه سندی هوک در ایالت کانکتیکات در سال 2012 است که در آن 20 کودک 6 تا 7 ساله کشته شده بودند. کودکان مدرسه راب تگزاس نیز در کلاس‌های دوم تا چهارم تحصیل می‌کنند و اغلب اسپانیایی‌تبار هستند. حدود 81 درصد از مردم این منطقه به لحاظ اقتصادی در فقر به سر می‌ برند.


عامل تیراندازی که بود
«سالوادور راموس» عامل تیراندازی مدرسه ابتدایی راب نیز خود یکی از همین مردم با توان اقتصادی ضعیف بود. به نوشته «اسکای نیوز» «راموس» در کودکی مورد آزار و اذیت قرار گرفته و همواره به‌خاطر لباس‌هایش از طرف همکلاسی‌هایش مورد تمسخر قرار می‌گرفت. به گفته «گرگ ابوت»، فرماندار شهر اووالده، «راموس» دو روز پیش در اینستاگرام خود، تصاویری از سلاح‌هایی را که به‌مناسبت تولد 18 سالگی‌اش خریده بوده منتشر کرده بود. یکی از همکلاسی‌هایش نیز گفته است که «سالوادور» چهار روز پیش برایم عکسی از اسلحه‌ای که تازه خریده بود و یک کوله‌پشتی که پر از فشنگ بود، فرستاد و وقتی از او پرسیدم اینها برای چیست،گفت: نگران نباش. الان دیگر خیلی متفاوت به نظر می‌رسم و تو دیگر مرا نمی‌شناسی.
یکی دیگر از دوستانش هم که گفته با «سالوادور» بسیار صمیمی بوده، گفته است: «ما با هم ایکس‌باکس بازی می‌کردیم و او عاشق بازی‌های تیراندازی و رزمی بود.» با این حال هنوز انگیزه وی از چنین اقدامی مشخص نیست. همان‌طور که انگیزه بسیاری از عاملان کشتارها در امریکا هرگز مشخص نمی‌شود.


واکنش‌ها به کشتار راب
تیراندازی مدرسه راب، با واکنش‌های مردمی در سطح امریکا همراه شد. «ایبرام ایکس کندی»، نویسنده و استاد دانشگاه امریکایی در توئیتی نوشت: «چند کودک دیگر باید بمیرند تا قدرت تغییرات اساسی را داشته باشیم؟» «آنتیا باتلر»، دیگر استاد دانشگاه نیز نوشت: «ما ملتی شکسته و پرخشونت هستیم. چقدر ناراحت‌کننده است وقتی فکر می‌کنیم، بچه‌هایی که امروز صبح به مدرسه رفتند، دیگر باز نخواهند گشت.» «باراک اوباما»، رئیس جمهور پیشین امریکا هم دررشته توئیتی نوشت: «نزدیک به 10 سال بعد از سندی هوک و 10 روز بعد از بوفالو کشور ما فلج است، نه از ترس، که توسط یک لابی اسلحه و یک حزب سیاسی که هیچ تمایلی به اقدامی که مانع چنین فجایعی شود، نشان نداده است.»
ساعتی بعد از این کشتار «جو بایدن» که به‌تازگی از تور آسیایی خود بازگشته، در حالی که می‌لرزید، در سخنانی از امریکایی‌ها خواست مقابل لابی قدرتمند سیاسی این کشور که مانع تصویب قوانین سختگیرانه برای حمل سلاح می‌شود، بایستند. او سپس دستور داد، پرچم‌های این کشور در اماکن عمومی و ساختمان‌های دولتی به مدت 4 روز نیمه افراشته بمانند. دولت امریکا که 10 روز پیش نیز با کشتار بوفالو، مواجه بود و این‌دست کشتارها را «مایه شرمساری ملی» خوانده و آنها را محکوم کرده، قول داده، مقررات سختگیرانه‌تری برای حمل سلاح در امریکا وضع کند.


مخالفان تغییر قوانین حمل سلاح


اما کار «بایدن» و دولتش برای عمل کردن به این وعده دشوار است و همان‌طور که او نیز در سخنان خود اشاره کرده است، با مانع بزرگ «لابی اسلحه» مواجه است. این لابی قدرتمند که از حمایت جمهوری‌خواهان برخوردارند، با نفوذ در کنگره امریکا، مانع وضع قوانین سختگیرانه برای حمل سلاح می‌شود. به نوشته «سی‌ان‌ان» این در حالی است که دموکرات‌ها با توجه به مخالفت جمهوری‌خواهان با تغییر در قوانین مربوط به حمل سلاح در امریکا اعلام کرده‌اند، قوانین سنا برای رأی‌گیری درباره مسائل حساس باید تغییر کند. زیرا اختلاف‌نظر بین دو حزب بر سر بسیاری از مسائل مهم مانند حمل سلاح، حق رأی برای شمار بیشتری از ساکنان امریکا، تغییرات جوی، کاهش مالیات و... اختلاف نظرهای بنیادین دارند و همین اختلاف‌نظرها باعث می‌شود قوانین به همین شکلی که هستند، بمانند. این در حالی است که بسیاری از این قوانین قدیمی موجب آسیب‌هایی به شهروندان می‌شود، همان‌طور که به‌خاطر قوانین حمل سلاح هر روز شمار بیشتری از مردم امریکا جان خود را از دست می‌دهند.


از همین‌رو جمهوری‌خواهان که تنها شش ماه مانده به انتخابات میاندوره‌ای کنگره امریکا، تحت فشارهای مردمی قراردارند، دیروز به تکاپو افتادند تا چنین حملاتی را ریشه گرفته از اردوی دموکرات‌ها نشان داده و مدعی شوند که چنین وقایعی به آنها ارتباطی ندارد.
به نوشته روزنامه «گاردین»، در همین ارتباط سناتور «تد کروز» در یک مصاحبه تلویزیونی گفت «وقتی جنایتی این‌چنینی رخ می‌دهد، بلافاصله آن را تبدیل به یک مسأله سیاسی می‌کنند و مدعی پیگیری حقوق شهروندان می‌شوند. اما چنین اقداماتی ناکارآمد است.» «کن پکستون» دادستان کل تگزاس هم در حمایت از حمل سلاح در امریکا گفت: «ترجیح می‌دهم شهروندان قانونمدار مسلح و آموزش دیده باشند تا در صورت وقوع چنین رخدادهایی توانایی پاسخگویی درست به آنها را داشته باشند. زیرا مشخص است که این تیراندازی آخرین تیراندازی نخواهد بود.» اما منتقدان می‌گویند، نیروهای امنیتی که مقابل مدرسه بودند، نتوانستند مانع ورود «راموس» به مدرسه شوند.


اکنون چند دهه است، خشونت با سلاح تبدیل به بزرگترین معضل اجتماعی برای امریکا شده است. طوری که آمارها نشان می‌هد برای هر 100 امریکایی 120 اسلحه وجود دارد. این در حالی است که بنا بر آماری که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها درامریکا نشان می‌دهد، در سال 2020 تعداد قتل‌هایی که با سلاح در این کشور انجام شده است به 19 هزار و 350 قتل می‌رسد که در مقایسه با سال 2019 تقریباً 35 درصد افزایش داشته است. داده‌های اف بی‌آی نیز حاکی از رشد 52 درصدی تیراندازی‌ها در سال 2021 در امریکا است. آماری که سازمان غیر انتفاعی «آرشیو خشونت با سلاح» منتشر کرده نیز نشان می‌دهد، در 5 ماهی که از سال 2022 می‌گذرد، 212 کشتار رخ داده است. این در حالی است که این سازمان تیراندازی‌هایی را کشتار می‌نامد که در آن بیش از 4 نفر کشته شده باشند. بنابر این اگر این سازمان تنها آمار تیراندازی‌ها را منتشر می‌کرد، آمارها بسیار بیش از این بود.

انتهای پیام/

 

 

 

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: سلاح در امریکا تیراندازی ها حمل سلاح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۰۹۲۱۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی

بی‌بی‌سی در روز‌های اخیر که اخبار مقابله خشن پلیس امریکا با معترضان به جنایات رژیم خبیث صهیونیستی در صدر اخبار جهان است، تلاش کرد با یک خبرسازی غیرحرفه‌ای، اخباری پیرامون فوت نیکا شاکرمی منتشر کند. اخبار و سند منتشر شده از سوی بی‌بی‌سی، اما با تمسخر کاربران شبکه‌های اجتماعی همراه بود. جعل سند انجام شده آنقدر غیرحرفه‌ای است که کاربران ده‌ها نکته از این جعل به اشتراک گذاشتند. در ادامه بخش‌هایی از واکنش‌های کاربران را مرور کرده‌ایم. 

 محمد اکبرزاده:
سوتی و تناقضات بی‌بی‌سی در خبرسازی جدید اونقدر مضحک و فاحش هست که مجبور شده یه راه در رو برای خودش بذاره! سؤال اینه که با این خبرسازی دنبال چی بوده که حاضر شده به این بی‌آبرویی بزرگ تن بده؟ [در متن خبر بی‌بی‌سی آمده است: «بی‌بی‌سی نمی‌تواند ۱۰۰ درصد در این باره مطمئن باشد.]»

مهدی محمدی:
ضرورت فوری لطمه زدن به تأثیر شگفت عملیات وعده صادق بر افکار عمومی ایران و سپس آغاز مناقشه برانگیز عملیات پلیس در مقوله حجاب، اجرای یک پروژه جدید روانی برای تحریک جامعه در حوزه زنان را کاملاً پیش‌بینی پذیر کرده بود. قدم بعدی ممکن است یک واقعه فیزیکی برنامه‌ریزی شده کف خیابان باشد. 

 محمدجواد اخوان:
هر چقدر هم سند درست کنید و فوت نیکا شاکرمی را گردن نظام بیندازید، فایل‌های جعلی و فتوشاپی نمی‌تواند آن چه را در روز روشن در دانشگاه‌های امریکا و اروپا رخ می‌دهد، از چشم جهانیان پنهان کند. 

 علی چاهخوزاده:
انتشار گزارش BBC درباره نیکا شاکرمی در بحبوحه تظاهرات دانشجویان در امریکا، جنگ غزه و پاسخ ایران نشان از آن دارد که انگلستان قصد دارد تمام تلاش خود را به کار گیرد تا مخالفت با صهیونیست‌ها از صدر رسانه‌ها کنار رود و البته بتواند جایگزین امریکا شود که امری محال خواهد بود.

 امین میمندیان:
حالا همین جماعت، سر آرمیتا گراوند حرف هیچ شاهد و هیچ دوربین و والدین طرف و هیشکی رو قبول نداشتند. الان سر گزارش بی‌بی‌سی که نه شاهد داره، نه سند داره، نه عکس داره، نه حتی همون نامه کذا نسخه اصلیشه، نه حتی خود BBC گفته ازش مطمئنم؛ اینا میگن درسته و جمهوری اسلامی داره دروغ میگه. #نیکا_شاکرمی

 سید علیرضا آل‌داود:
خودکشی نیکا شاکرمی ابعاد زیادی دارد که بسیاری از آنها به دلیل رعایت شأن این فرد و خانواده وی گفته نشده است. نجابت نظام در صیانت از آبروی افراد همراه با صبر است. فریب نارسانه بی‌بی سی را نخورید!

 کاربری با نام «ایلجان»:
نیکا شاکرمی رو اول بازداشت کردن، بعد بهش تجاوز کردن، بعد کشتنش و بعد چندساعت بعد از این ماجرا‌ها مادرش ساعت ۱۱:۳۰ شب باهاش تلفنی حرف زده؟! بی‌بی‌سی به صورت مستند بازگشت مردگان رو اثبات کرد. سبحان‌الله!

 علی علیزاده (با اشاره به توییت آذر منصوری):
هیچ خبر غیرمستندی از BBC و اینترنشنال به تنهایی توان ایجاد بحران امنیتی در فضای ایران را ندارد. آنچه اجازه می‌دهد این اخبار بحران‌ساز شوند، تأیید ضمنی، ضریب دادن و مشروعیت بخشیدن به این اخبار توسط نیرو‌های داخلی است. از این منظر، بخشی از اصلاح‌طلبان رسماً مکمل پروژه‌های ایران ستیزانه رسانه‌ای غرب شده‌اند.

محمد رستم‌پور:
از سه نویسنده گزارش بی‌بی‌سی فقط یک نفر شناخته شده است، «برترام هیل». برترام، آوریل سال پیش، جایزه مستند تحقیقی سازمان عفو بین‌الملل را از آن خود کرده است. سازمان عفو بین‌الملل در اتهام‌زنی و پرونده‌سازی علیه ایران، سابقه‌ای طولانی دارد. ‎#نیکا_شاکرمی

 محمد فراهانی:
در سندی که بی‌بی‌سی به نقل از مأموران منتشر کرده آمده که نیکا شاکرمی ساعت ۸:۱۵ شب بازداشت شده، اما مادر نیکا همان موقع در مصاحبه با رادیو فردا گفته بود آخرین بار حدود ساعت ۱۱:۳۰ با نیکا صحبت کرده. چطور نیکا ساعت ۸ بازداشت شده، اما ساعت ۱۱:۳۰ با مادرش تماس داشته؟

منبع: روزنامه جوان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ۲۰۰ بازداشت فقط در یکی از دانشگاه‌های امریکا
  • انیمیشن‌هایی متفاوت برای بزرگترها ؛ انیمیشن‌هایی مفرح برای بچه‌ها
  • «روزی روزگاری در آمریکا» + فیلم
  • واکنش کاربران به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی به دروغ‌های بی‌بی‌سی درباره فوت نیکا شاکرمی
  • آیا در دانشگاه‌های آمریکا شعارهای یهودی ستیزی داده می‌شود؛ دانشجوی یهودی دانشگاه تگزاس به آن پاسخ می‌دهد (فیلم)
  • امریکا / تصادف مترو با اتوبوس؛ بیش از ۵۰ نفر زخمی شدند
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • فیلم/گردباد سهمگین ایالت تگزاس آمریکا را در نوردید
  • آیا بلینکن می‌تواند اثر انگشت خود را بر تاریخ بگذارد؟