Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@11:15:24 GMT

چرا برخی کودکان از مدرسه می‌ترسند؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۲۳۱۷۹۳

چرا برخی کودکان از مدرسه می‌ترسند؟

روانشناس بالینی کودک و نوجوان می گوید: همه ی ما انسان ها هنگامی که وارد محیط جدیدی می شویم میزان متفاوتی از استرس را تجربه می کنیم که این مورد می تواند برای کودکان و به ویژه آنان که اضطراب جدایی دارند بیشتر باشد. مدرسه نیز مکان و اجتماع جدیدی است که در هر یک از دانش آموزان استرس با شدت های متفاوت به وجود می آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فاطمه سادات موسوی در گفتگو با ایسنا عنوان کرد: برای اینکه بتوانیم شدت اضطراب را در کودک کاهش دهیم باید ابتدا منشأ و دلیل آن را بیابیم که می تواند ناشی از اضطراب جدایی، ترس از کمال طلبی والدین، ترس از محیط مدرسه، معلمان و قوانین حاکم بر مدرسه و ترس از ناتوان بودن در پیدا کردن دوست باشد.

وی بیان کرد: اضطراب جدایی به ترس از دست دادن والدین به ویژه مادر اطلاق می شود، نگرانی درباره ی اینکه ممکن است دیگر مادرم را نبینم و یا مرا رها کرده و به دنبالم نیاید، در این مواقع باید کودک را مطمئن کنید که در کنارش هستید و تا زمانی که او نخواهد رهایش نخواهید کرد و بعد از مدرسه نیز منتظر دیدنش هستید بنابراین بهتر است تا یک هفته ی اول همراه با فرزندتان در مدرسه حضور یابید و به تدریج فاصله ی خود را از او بیشتر کنید.  

این روانشناس با اشاره به مصادیق ترس از کمال طلبی والدین تصریح کرد: گاهی نیز بچه ها از اینکه مبادا نتوانند انتظارات والدینشان را در نمره ی خوب آوردن برآورده کنند دچار اضطراب می شوند که این موضوع در مورد پدر و مادرهای کمال طلبی که مدام به فرزندشان می گویند: «تو باید بهترین نمره رو بیاری، من میدونم که تو همیشه بهترین نمره رو میاری، اگه درس نخونی دوستت ندارم و...» بیشتر دیده می‌شود، طبیعتاً در این مورد سطح توقع والدین باید کاهش یابد و به جای اینکه محیط مدرسه را صرفاً محیطی برای درس خواندن جلوه دهند، به کودکشان کمک کنند تا از در مدرسه بودن،‌ کنار دوستان و معلمانش بودن و حتی درس خواندن لذت ببرد پس باید کودک را مطمئن کنید که نمره ی ۲۰ یا عالی آوردن آنقدرها هم مهم نیست و لذت بردن از شرایط و محیط اهمیت بیشتری دارد.

موسوی با اشاره به اینکه استرس های مختلف کودکان قابل پیشگیری و کنترل هستند، گفت: در مورد ترس از محیط مدرسه، معلمان و قوانین حاکم بر مدرسه نیز همراه بودن با فرزندتان در روزهای آغازین مدرسه، توضیح قوانین در قالب داستان و یا نمایش با عروسک انگشتی، همچنین ارتباط دوستانه و مهربان معلم، مدیر و... با کودک می تواند کارساز باشد. برای کاهش این احساس می توانید در روزهای تعطیل یک ساعتی را با فرزندتان به مدرسه اش بروید و در آنجا با هم بازی کنید و یا نهار بخورید.

وی با اشاره به ترس از ناتوان بودن در پیدا کردن دوست اظهار کرد: برای اینکه به فرزندتان دوست یابی را بیاموزید با او در مورد مسائلی که می تواند با آن ها سر صحبت را با دوستش باز کند، مانند "چه بازی دوست داری، بیا با هم بازی کنیم، خونتون کجاست، چه غذایی دوست داری و...‌"، صحبت کنید. دوستانش را به خانه دعوت کنید و اسباب بازی در اختیارشان قرار دهید و از اتاق خارج شوید.(ترجیحا درب اتاق باز باشد)

روانشناس بالینی کودک و نوجوان در پایان با بیان یک توصیه ی مهم به ایسنا گفت: باید به خواب کافی و همچنین تغذیه ی مناسب فرزندتان در این دوره توجه ویژه داشته باشید، برای ساعت خواب قانون گذاشته و همه ی خانواده از آن پیروی کنند تا برای کودک نیز نهادینه شود و به شرایط و قوانین جدید عادت کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی كودكان دانش آموز اضطراب استرس خواب مدرسه روانشناسی کودک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۲۳۱۷۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی، مجید زین العابدین، علی قاسم زاده، کمال حیدری، یوسف افشارنیا، سید مهدی سیدین، فرزانه کلاهدوزان، اصغر فارسی، وحید نیکخواه آزاد، پوران درخشنده، وحید ملتجی، احمد مقیمی و علی صالحی به عنوان اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم‌های کودکان و نوجوانان منصوب و معرفی شدند.

محمد خزاعی در حکم انتصاب اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان، با تاکید بر این نکته که برگزاری جشنواره این رویداد فرصتی ارزشمند برای توجه به نقش مهم آثار مهم کودکان و نوجوانان است، برنامه‌ریزی، سیاستگذاری و تصمیمات اثر بخش در زمینه رشد سرمایه انسانی دغدغه‌مند، تقویت فکر و ایده‌های نو، تکامل چرخه تولید و اکران، تشویق و معرفی استعدادهای جوان و جهش تولید با مشارکت فیلمسازان در سینمای راهبردی کودک و نوجوان را از اعضای شورای مذکور خواستار شده است.

سی و ششمین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان، به دبیری مجید زین العابدین در اصفهان برگزار می شود.

کد خبر 6094402 سید امیر شایان حقیقی

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • ترفندهای کاربردی تربیتی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
  • چند ترفند تربیتی کاربردی برای جلوگیری از لجبازی کودک
  • ارسال ۹۲ تن دارو به افغانستان
  • شرایط اخذ ویزای دبی برای کودکان